2022-02-15 15:19:25• hírek • Bede Emőke

Felmondott a Transindex teljes szerkesztősége

Huszonhárom évnyi működés után felmondott az erdélyi Transidex teljes szerkesztői csapata. Mint az erről szóló cikkükben írják, munkájuk mostanra teljesen ellehetetlenült, és már nem tudják ellátni azt a feladatot, amely a szabad sajtó mindenkori dolga lenne.

„Az indulás óta sokszor változott a csapat és sok mindenben változott a Transindex is, de abban biztosan nem, hogy most is ugyanazon értékek mellett tartjuk fontosnak kiállni, mint egykor, és hogy most sem vagyunk hajlandóak semmilyen politikai erő elvárásai szerint végezni az újságírói munkánkat” – írják a cikkben, melyet a szerkesztőségi tagok, azaz Babos Krisztina, Bakk-Dávid Tímea, Gál László, Gyöngyi Annamária, Horváth-Kovács Szilárd, Kádár Kata, Kicsid Attila, Kulcsár Árpád, Tőkés Hunor, Kolozsi Emese és Vig Emese szignóztak.


A szerkesztőség információi szerint a többségi tulajdonos eladni készül a Transindex.ro-t, így egyelőre nem tudni biztosan, mi lesz az oldal sorsa.


A csapat ugyanakkor külön cikkben arról is beszámolt, hogy mire fordították azokat az olvasói részről érkező anyagi támogatásokat, melyek révén az elmúlt néhány hónapban a portál anyagi természetű nehézségein próbáltak meg túllendülni. E szerint a legnagyobb összeget a bérek és egyéb bér jellegű költségek emésztették fel, ugyanakkor a szerkesztőségi iroda fenntartására és egyéb adminisztratív költségek is jelentős anyagi forrást igényeltek. „Amikor három hónappal ezelőtt nektek is elmondtuk, hogy veszélyben a működésünk, nagyon sokan kiálltatok mellettünk, számolva azzal, hogy ennek akár ára is lehet. Sokszor megköszöntük már nektek, de nem elégszer: a Transindex felületén most még egyszer, utoljára megköszönjük azoknak, akik mindvégig mellettünk álltak, olvastak és támogattak minket, drukkoltak nekünk! Köszönjük” – írják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: